Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Speedy tøfler i Fjellbris

Speedy tøfler er de gode varme tøflene du stikker beina i med en gang du står opp om morgenen, og tusler rundt i så lenge du er innendørs. Det er tøflene du tar på deg etter kveldsdusjen, og som du har på deg imens du sitter i sofaen frem til leggetid.

De er enkle å strikke, med rette masker i rettstrikk og glattstrikk. Når du er ferdig strikket så syr du i sammen tøffelen bak på hælen, før du tover de i vaskemaskinen.

Oppskriften inneholder en tykk variant, med dobbel tråd Fjellbris og en litt tynnere variant med dobbel tråd Mjuk.

Dette er garnpakken og informasjonen du behøver for å strikke i Fjellbris, men oppskriften er helt lik også for Mjuk, så om du vil strikke i begge varianter går du inn på garnpakken i Mjuk og ser hvor mye du behøver av garn. Du behøver ikke å kjøpe en garnpakke til, men legg da bare til antall nøster du vil. Garnpakken i Mjuk finner du her: https://charmis.no/produkt/speedy-tofler-i-mjuk/

Se i beskrivelsen under for info om størrelser og garnmengde.

Fra: kr139,00

Beerenberg

Blåfjellhatten

Folarskardnuten

Gaustatoppen

Glittertind

Hardangerjøkulen

Himmeltinden

Høgeloft

Oksskolten

Regnbue

Rondeslottet

Rødtinden

Skrivarknuten

Store Skagastølstind

Storskrymten

Svartfjell

Vassdalseggi

Dette er en garnpakke på Speedy tøfler i Fjellbris fra MEDITE Design. Oppskriften er en nedlastbar PDF og lenke til denne får du umiddelbart etter at kjøpet er gjennomført. Dessverre finnes det foreløpig ingen mulighet for å teleportere garn, derfor må vi sende garnet på tradisjonell måte med posten.

Velg din farge. Du må legge til minst to nøster for å få lagt garnpakken i handlekurven. Når du legger til flere nøster vil du se at prisen på garnpakken endrer seg tilsvarende.

 

Størrelser

Tilsvarer ca skostørrelse;

33-34, 35-36, 37-38, 39-41, 42-43, 44-46

 

Mål

Mål i cm

33-34 35-36 37-38 39-41 42-43 44-46
Ca lengde 20,5-21,5 22,0-22,5 23,0-24,0 24,5-26,0 26,5-27,5 28,0-29,5

Målene er på ferdige tøfler, men siden de blir tovet så vil dette variere litt og du kan du regulere selv. Tov litt forsiktig i første omgang, og gjenta om du vil ha tøflene litt mindre. Du kan forme tøflene ved å ta de på deg i mens de er våte, før du setter de til tørking.

Jeg tover i vaskemaskin, på «vanlig» bomullsvask 40 grader. I sammen med tøflene så legger jeg en gammel jeans inn i maskinen, denne er med på å tove ekstra. Jeg bruker vanlig vaskemiddel, men du kan tove uten også.

 

Garn og fargeforslag

Fjellbris, Ren ull, 50 gram = 150 meter.

Tøflene på bildet er strikket med en tråd Foleskardnuten og en tråd Vassdalseggi, så ønsker du en melert variant kan du fin kombinere to forskjellige farger.

Garnforbruk i gram 

Fjellbris 33-34 35-36 37-38 39-41 42-43 44-46
Antall gram 88 98 108 125 145 170

Skal du strikke i størrelse 37-38 så vil jeg anbefale at du kjøper to nøster, og så velger du et smånøste i tillegg, det finner du her: https://charmis.no/produktkategori/vareprover/smanoster/smanoster-fjellbris/. Skal du strikke 39-41 så kjøper du to smånøster i tillegg, og om du vil ha de melerte (som jeg har gjort) så tar du smånøster også i to forskjellige farger, slik som du gjør for de vanlige nøstene.

 

Strikkefasthet

Ca 14 masker pr 10 cm. Du bør treffe strikkefastheten omtrentlig, men tovingen er like viktig her.

 

Pinner

Jeg har strikket på pinne 6,5. Om du strikker litt stramt vil jeg anbefale at du bruker pinne 7,0mm. Du kan bruke større også, da vil tøflene tove enda mer, så da bør du øke antall cm du strikker noe.

Har du ikke pinner i rett størrelse finner du det her: https://charmis.no/produktkategori/tilbehor/chiaogoo-strikkepinner/

Tilbakemeldinger fra kunder

5/5

Jeg bare elsker denne nettbutikken - og dama bak, fordi hun byr på så mer enn bare produkter. Kunnskap, engasjement og utrolig god kundeservice, for å nevne noe. Og så har Charmis verdens beste strikkepinner - ChiaGoo - strikkelivet er før og etter, det er helt sikkert. Har blitt fullstendig avhengig! Tusen takk for at du gjør handleopplevelsen vår så god, Eva! 🙂

5/5

Positiv og hyggelig kundebehandler med god produktkunnskap. Rask ekspedering og flott service. Tusen takk! 😊

5/5

Flott kundeservice, tilpasning av nøster, rask levering og veldig fornøyd med min strikkepakke. Kommer til å kjøpe mer herifra seinere ❤