Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Charmis AS samler inn og bruker personopplysninger.


1. Om nettstedet www.charmis.no
Nettstedet charmis.no eies og drives av Charmis AS med org.nr. 920 848 869, Postboks 24, 4367 Nærbø. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe Charmis AS sine produkter over internett, og å få de levert hjem til kundene.

ANSVAR

CHARMIS AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.
Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av mine databehandlere. Det er kun Charmis AS med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.
Mine databehandlere er:
WordPress – Woocommerce netthandel.
One – serverdrift.

En egen databehandleravtale mellom Charmis AS og databehandlerne regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

2. Hvilke opplysninger samles inn
Opplysningene er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger jeg:
– Navn,
– Adresse,
– Telefonnummer,
– E-postadresse,
Denne informasjonen er jeg pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Charmis AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.
– Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilken nettleser som benyttes.
Charmis AS knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for meg å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og informasjonskapsler nedenfor)

3. Hvordan opplysninger samles inn
Du kan komme til å gi Charmis AS informasjon om deg selv på flere måter ved besøk eller kjøp i min nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto, eller ved henvendelser til Charmis AS.

• REGISTRERING AV KUNDEKONTO
For å dra nytte av fordelene ved tilbud kan du velge å registrere en kundekonto på nettstedet. For å opprette en kundekonto, må du oppgi ditt mobilnummer, en gyldig e-post-adresse, ditt navn og ditt postnummer. Det er ikke nødvendig å opprette en kundekonto for å handle hos Charmis AS, men med din egen kundekonto vil du slippe å fylle inn alle personopplysningene dine neste gang du handler. Du vil også få tilgang til din kjøpshistorikk.

• KONKURRANSER OG KAMPANJER
Nettsted, Facebook- eller Instagram-side, kan inneholde nyheter om konkurranser eller kampanjer du kan delta i. Jeg bruker informasjonen du gir meg for å styre kampanjen (for eksempel, for å kontakte deg hvis du vinner).

• E-POST
Ved spørsmål om ordre, levering eller annet per e-post, kan du gi meg visse opplysninger som f.eks. e-postadressen for at jeg skal kunne fullføre forespørselen din.

• NYHETSBREV
På min nettside kan du registrere deg som mottaker av mitt nyhetsbrev på e-post. Påmelding til nyhetsbrev fra Charmis AS er gratis og ikke bindende. Det er mulig å si opp abonnementet når som helst.

• INFORMASJON SAMLET INN VED HJELP AV AUTOMATISERTE VERKTØY
Jeg kan bruke informasjonskapsler, pixeletiketter, loggfiler og annen teknologi for å samle inn visse opplysninger om de besøkende på nettstedet, bruken av elektroniske tjenester og henvendelser med nyhetsbrev og elektroniske annonser. Charmis AS knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker.

WEBANALYSE OG INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)
Data blir logget i den hensikt i å optimalisere nettstedet for å øke brukervennligheten for besøkende.

En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som lagres i nettleseren på datamaskinen din. Den husker hvilke produkter du legger i handlekurven, og hvor mange du har valgt av hvert produkt slik at du slipper å starte på nytt hvis du blir avbrutt i handlingen.

Informasjonskapsler henter også inn informasjon som hjelper meg med å forbedre nettsiden, slik at kundene mine skal få en så god brukeropplevelse som mulig. Blant annet registreres hvilke nettsider som sender brukere inn på siden, hvor mange som besøker meg, og hvilke sider som er populære. Jeg har kun mulighet til å se statistikk, ikke den enkeltes brukermønster. For å gi riktig format på visningen av siden, registreres også hva slags enhet som brukes (mobil/PC).

En såkalt «permanent informasjonskapsel» kan i tillegg kjenne deg igjen neste gang du besøker nettbutikken, men hvis du ønsker det kan du slette informasjonskapsler i nettleseren din etter at du har gjennomført bestillingen.

Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk. Ønsker du ikke at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

Charmis AS benytter seg av Google Analytics til nettstedsmåling. Verktøyet gir meg informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonen benyttes i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsiden min, samt googleannonsering.

4. Formålet med informasjon som behandles
Formålet med informasjonen som innhentes er
– For å kunne gi tilgang til mine produkter og tjenester.
– For å kunne sende relevant informasjon.
– For å kunne ta kontakt og tilby mine produkter og tjenester.
– For å forbedre mine produkter, tjenester og nettside.

5. Det rettslige grunnlaget for behandlingen
Samtykke
Charmis AS behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell, eller melde seg på nyhetsbrev, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
Charmis AS behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse
Charmis AS behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet Charmis.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan mine tjenester benyttes, slik at jeg kan forbedre mine produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

6. Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter
Jeg deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet BRING, Stripe og Vipps som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til meg eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for meg. Jeg vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:
BRING – forsending av varer
Jeg benytter BRING/POSTEN som transportør av varer mellom meg og deg.

Stripe og Vipps– betaling med kort/ Vipps (kort eller konto)
Ditt kort-/ kontonummer oppbevares ikke av meg. Alle transaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med samarbeidspartnere for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger, i analyseformål og for å forstå markedstrender.
FloDesk– System for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Kun relevant ved påmelding.
Facebook – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.
Instagram – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Instagram.
Google Analytics – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.

7. Hvordan lagres/slettes informasjonen
Dersom Charmis AS ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.

KUNDEKONTOER
Jeg beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde mine juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KONKURRANSER OG KAMPANJER
Ved konkurranser på nettsiden blir personopplysningene lagret til konkurransen er avsluttet, vinneren trukket og kontaktet. Ved konkurranser gjennomført i sosiale medier blir personlige opplysninger liggende igjen.

KUNDESERVICE
Henvendelser på e-post til kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

NYHETSBREV
Charmis AS sender, etter samtykke fra kunder, nyhetsbrev på mail. Opplysningene blir kun brukt til utsendelse av nyhetsbrev. Du kan avslutte ditt abonnement ved å benytte linken nederst i nyhetsbrevet eller på sett inn link. Når du avslutter ditt abonnement flyttes informasjonen din til en liste over avmeldte abonnenter. På den måten er du sikret at du ikke mottar fremtidige utsendelser. Dersom du ønsker å slette denne informasjonen kan du ta kontakt med meg.

8. Dine rettigheter
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene jeg oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Jeg kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at jeg benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte meg enten ved å sende et brev til Charmis AS, Postboks 24, 4367 Nærbø eller ved å sende en e-post til team@charmis.no.

Dersom du mener at Charmis AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

9. Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med meg.  Kontaktinformasjon er:
Charmis AS,
Postboks 24
4367 Nærbø
E-post: team@charmis.no
Nettsted: www.charmis.no